Verdens lengste stencil undergang?

Post by Karsten

KA Galleri utsmykker det som sannsynligvis er verdens lengste stencil undergang utstilling på Bergen Storsenter og under Bystasjonen! Verdens lengste stencil undergang? Dette er en hyllest til Banksy, D0lk, Pøbel og alle dere som driver med stencil gatekunst. Takk.

Etter 20 år med stencil gatekunst i Bergen er dette en hyllest til stencil kunstnerne og de som startet det hele i Bergen i begynnelsen av 2000-tallet. Da besøkte den britiske kunstnere Banksy byen. Dolk ble inspirert til å lage stencil kunst etter at Banksy besøkte Bergen på starten av 2000-tallet. Etter å ha laget mange ikoniske verk i Bergens gatene, har Dolk fått internasjonal suksess både i gater og gallerier. Pøbel er den stencil / gatekunstneren som fortsatt er hemmelig og norges lengst hemmelige stencil kunstner. Stencil utføres med en eller flere sjablonger ( stenciler), en figur, en tekst eller et bilde som er skåret ut av papp ol.

Undergangen på Bystasjonen hvor perrongene var tidligere er nå en lang gang. Denne går fra Bergen Storsenter og til bybanen, og deretter mot Media City Bergen. Den er nå blir utsmykket med stencil kunst til glede for 1000-vis av bergenser hver dag. Her samarbeider KA Galleri med Hordaland fylkeskommune og Bergen Storsenter med å utsmykke undergangen med stencil kunst. Initiviaker Karsten A Kongshavn har jobbet og vært tilknyttet til gatekunst og stencil kunst i over 7 år. I tillegg til eier av blant annet KA Galleri og Underground Gallery

Det er mange flere stencil kunstnere på vei og det vil fortløpende komme nye verk i undergangen på bystasjonen, Bergen Storsenter.