Kunst i Kaigaten.

Innlegg av Karsten

I Kaigaten 18 har det dukket opp en helt ny og fresh butikk. I det stille har Karsten Kongshavn den siste tiden klargjort og stått på, slik at Underground Gallery endelig kunne åpne dørene i starten av juni. Nå finner du tidløs og stilfull lokal og nasjonal kunst på alle overflater.

Det er få steder i byen som kan skryte på seg en vakrere utsikt enn den man får fra Kaigaten. Lille Lungegården glitrer i solskinnet, omringet av grønne trær og fornøyde fotgjengere, og sporadiske pling fra bybanen gir en følelse av nostalgi og ro. Her er det altså Karsten, som også er eier og driver av KA Galleri, har valgt å slå seg ned med sin nye satsing.

– Kaigaten blir bare bedre og bedre, og nå når det er åpnet igjen her så merker vi at forbipasserende er sultne etter å bruke gaten. De har savnet traseen mellom Festplassen og Bystasjonen, og kommer gjerne innom for å kikke, slå av en prat, eller å handle, forteller Karsten.

Mye lokalt og noe internasjonalt

Det nye galleriet er klassisk og rent, med hvite detaljer og fokus på kunstverkene som pryder alle veggene. Her finner du alt fra lokale gatekunstnere som El Victor, ITPD, AFK, RIP StreetArt til store internasjonale navn som Martin Whatson, Sandra Chevrier, Snik, PureEvil, Vlekart og Lee Henderson. For tiden er det spesielt den anonyme stensil-kunstneren RIP Streetart som tar opp veggplass. Ballerinaen til kunstneren står utstilt i vinduene og fanger oppmerksomheten til forbipasserende.

– Vi håndplukker lokale kunstnere og setter dem sammen med store stjerner innenfor feltet, forklarer Karsten. Han mener noe av det viktigste han og galleriet nå kan gjøre er å heve de lokale og bringe dem frem i lyset. Det er viktig for artistene så vel som for Underground Gallery.

– På denne måten viser vi et bredt spekter av mindre kunstnere, istedenfor å forholde oss kun til de store internasjonale navnene. Vi ønsker at Underground Gallery får frem særpreget og det som er typisk Bergen, og det gjør vi gjennom å vise frem også mindre kjente navn. I tillegg får også de mer igjen for å velge å stilles ut hos oss, sier han.

I løpet av sommeren og høsten er det også planer om å starte med innramming, men enn så lenge har fokuset lagt på å komme i mål med galleriet og dets utstillinger.

Link nettside: https://undergroundgallery.no

Vil du lese hele:
 https://www.bergensentrum.no/byliv_bergen/interior/underground-gallery/?fbclid=IwAR2uCUcUBgCawm5pbL6Fx7gAbdefoa_WrKp0uwvBNuzBG8csNLifM0qN5pw

Takk til : Tekst: Mai Vabø – Bergen Sentrum

30. juni 2021

Galleri – Underground Gallery – Bergen – Gatekunst – StreetArt -Urbanart -Kunst